Afscheid dokter de Waard

Dokter de Waard gaat per 31 maart met pensioen. Helaas kan er geen afscheidsreceptie plaatsvinden, maar we willen het natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de assistente.

Rhoon, 12-01-2021

Lieve mensen.

Ik ben na mijn studie mijn carrière begonnen met een paar maanden overal waarnemen waarna ik me heb gevestigd in Rhoon.

Mijn voorganger was dokter Sartorius en met hem liep ik één maand mee. Daarna kreeg ik de sleutels en was ik dorpsdokter.

Dit is nu ruim 35 jaar geleden en is de huisarts in die vorm vrijwel uitgestorven: dagelijks spreekuren van 8 tot 6, visites en natuurlijk de bevallingen; verder elke week een avond en een nacht waarnemen voor mijn huisartsengroep en eenmaal in de zes weken een heel weekend dienst. Eerst geen telefoon, later een pieper en uiteindelijk een “mobiele” telefoon.

In die tijd had ik één assistente, ze regelde de afspraken, eigenlijk alles. In die tijd was de praktijk op zijn grootst 3300 patiënten. Ik deed ’s morgens spreekuur en zag ik soms ’s middags ook nog wat patiënten. Als ik dienst had werd er na 9 uur niet meer gebeld, tenzij men echt dacht dat hij dood ging. Was een kind ziek, dan belde de moeder eerst haar moeder om raad en daarna pas de dokter.

Sindsdien is het werk erg veranderd. We moesten ons aansluiten bij de Huisartsenpost en de werkdruk nam toe. Eerst deden we het werk met 1,5 huisarts en 1 assistente, nu hebben we 1 assistente, 2 praktijkondersteuners en een psycholoog en is het spreekuur altijd vol.

Een paar jaar geleden ben ik minder gaan werken. Eerst geen diensten meer. Toen kwam Mariette Groenendijk erbij, die een deel van de week overnam.

In februari ga ik alleen de dinsdag en woensdagochtend werken en komt er een andere dokter bij. Per 1 april stop ik helemaal met werken en zijn er weer 2 dokters, want één dokter voor 5 dagen per week én de diensten is niet meer van deze tijd.

Haar naam is Janneke van Leeuwen en ik hoop dat u haar hartelijk ontvangt.

Ik wil u hartelijk bedanken voor uw vriendschap en geduld. Ik had graag tijdens een receptie afscheid van u genomen, maar door de Coronapandemie kan dat niet en ik wil niet met een boks afscheid nemen.

Het ga u goed,

Teun de Waard

 

 

praktijk

Contactgegevens

Huisartsenpraktijk Rhoon dorp
Verdistraat 2, 3161 RK Rhoon
Telefoonnummer: 010-501 52 39
E-mail: assistente@praktijkrhoondorp.nl

Afspraak maken

Tussen 08.00 en 10.00 uur ’s ochtends
Telefoonnummer: 010-501 52 39

Spoed

Voor spoedgevallen kunt u altijd terecht!!

Overdag
Bij een spoedgeval belt u de praktijk : 010-5015239
Of bij zeer dringende spoed keuze-optie 1:
Spoedlijn: 010-5015239 keuze 1

Na 17.00 uur, in het weekend en op feestdagen
U kunt dan terecht bij:

Huisartsenpost Rotterdam Zuid
Maasstadweg 59 Rotterdam
Telefoon: 010-2909888

Let op: vooraf eerst bellen.